Meer dan 1.000 bezoekers voor de Open Tuinendag Utrecht 2011

De eerste Open Tuinendag Utrecht van zaterdag 2 juli j.l. heeft 1060 betalende bezoekers getrokken en daarmee alle verwachtingen overtroffen. Reeds in de voorverkoop waren honderden passe-partouts gereserveerd of over de toonbank gegaan, maar ook zaterdagochtend was het al vroeg druk bij de drie verkooppunten in de stad.

Tuinen in een historische setting blijkt een succesformule te zijn die tot de verbeelding spreekt: 41 deelnemende tuinen hebben het mogelijk gemaakt een relatief onbekend aspect van de historische binnenstad op een gastvrije en persoonlijke wijze onder de aandacht te brengen. De bezoekers voelden zich bevoorrecht een blik in de groene privedomeinen te mogen werpen en hebben kunnen genieten van sfeervol aangelegde en karakteristieke tuinen en hoven.

Als bljivende herinnering aan de eerste Open Tuinendag Utrecht, wordt binnenkort een boom in het Zocherplantsoen geplant. Op deze wijze draagt dit groene evenement, op weliswaar bescheiden wijze, bij aan een verbetering van het leefmilieu in onze historische binnenstad.