Links

Utrecht

VVV Utrecht
Het VVV Utrecht Informatie Centrum is het centrale informatiepunt voor een bezoek aan Utrecht. Hier kunt u terecht voor actuele informatie over alles wat er in Utrecht en omgeving te doen is.

Museum Catharijneconvent
Museum Catharijneconvent laat met eeuwenoude en hedendaagse kunst het heden en verleden van het christendom in Nederland zien in een prachtig middeleeuws klooster in hartje Utrecht.

Open Monumentendag Utrecht
Op zaterdag 11 september vindt de Open Monumentendag Utrecht plaats. Ruim 70 monumenten zijn op deze dag gratis toegankelijk voor het publiek.

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds
Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds geeft instrumenten in bruikleen aan getalenteerde conservatoriumstudenten en professionals om hen in hun muzikale ontwikkeling te steunen.

Waterproof 030
Het regent steeds vaker en harder. Tegelijkertijd verschijnen er in Utrecht meer gebouwen, asfalt en betegelde tuinen. Daardoor kan het water geen kant op, wat schade en overlast veroorzaakt. Dit wil Waterproof030 in de toekomst voorkomen door Utrecht waterproof te maken.

Natuur

Nederlandse Tuinstichting
Stelt zich ten doel particuliere en openbare tuinen en parken van belang te behouden. Informatie over activiteiten en adviesgeving, onderzoek, excursies en open tuinen. De stichting heeft dit jaar tijdens Open Tuinendag een informatiekraam in de stadstuin achter het pand Nieuwegracht 155 (o.v.).

Magazines

Buitenleven
Het Buitenleven magazine is een groene inspiratiebron voor huis, tuin, koken, adresjes en natuur en erfgoed.

OnzeEigenTuin
OnzeEigenTuin is een kwartaalblad voor lezende tuiniers dat al meer dan vijftig jaar verschijnt aan het begin van elk nieuw seizoen. Het staat vol met artikelen over beplanting en vormgeving, praktisch onderhoud, groente en fruit en tuinhistorie. Een tuinblad dat zich onderscheidt door deskundigheid en een eigen visie.

Monumentaal
Monumentaal is hèt magazine over wonen, werken en ontspanning in een klassieke ambiance.

Herenhuis
Herenhuis is het eerste Nederlandse magazine dat volledig gericht is op het wonen in historische panden. Restauraties, historie en lifestyle staan centraal.