Links

Utrecht

VVV Utrecht
VVV Utrecht Informatie Centrum is het centrale informatiepunt voor een bezoek aan Utrecht. Hier kunt u terecht voor actuele informatie over alles wat er in Utrecht en omgeving te doen is.

Museum Catharijneconvent
Museum Catharijneconvent laat met eeuwenoude en hedendaagse kunst het heden en verleden van het christendom in Nederland zien in een prachtig middeleeuws klooster in hartje Utrecht.

Open Monumentendag Utrecht
Op zaterdag 10 september vindt Open Monumentendag Utrecht plaats. Ruim 70 monumenten zijn op deze dag gratis toegankelijk voor het publiek.

Een bon voor een ton
Open Tuinendag Utrecht vraagt aandacht voor de actie ‘Een bon voor een Ton’ van Waterproof030, een gemeentelijk initiatief om de stad klimaatbestendig te maken. In 2022 bestaat Utrecht 900 jaar en daarom geeft gemeente Utrecht 900 kortingsbonnen van € 30,- weg voor de aanschaf van een regenton. Regenwater is schoon. In plaats van dit water te lozen in het riool kunt u het gebruiken om bijvoorbeeld de planten in uw tuin water te geven. Wanneer u belangstelling heeft, kunt u zich hier aanmelden. De actie duurt t/m 31 oktober.

Natuur

Nederlandse Tuinstichting
Stelt zich ten doel particuliere en openbare tuinen en parken van belang te behouden. Informatie over activiteiten en adviesgeving, onderzoek, excursies en open tuinen. De stichting heeft dit jaar tijdens Open Tuinendag een informatiekraam in de stadstuin achter het pand Nieuwegracht 155 (o.v.).

Magazines

Buitenleven
Het Buitenleven magazine is een groene inspiratiebron voor huis, tuin, koken, adresjes, natuur en erfgoed.

OnzeEigenTuin
OnzeEigenTuin is een kwartaalblad voor lezende tuiniers dat al meer dan vijftig jaar verschijnt aan het begin van elk nieuw seizoen. Het staat vol met artikelen over beplanting en vormgeving, praktisch onderhoud, groente en fruit en tuinhistorie. Een tuinblad dat zich onderscheidt door deskundigheid en een eigen visie.

Monumentaal
Monumentaal is hèt magazine over wonen, werken en ontspanning in een klassieke ambiance.

Herenhuis
Herenhuis is het eerste Nederlandse magazine dat volledig is gericht op het wonen in historische panden. Restauraties, historie en lifestyle staan centraal.