Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

Persbericht

Een Pinus voor het Zocherpark

Op vrijdag 29 maart a.s. vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Op 29 maart om 11.45 uur zal Anke Klein, wijkwethouder binnenstad en onder andere wethouder onderwijs en erfgoed, samen met leerlingen van de Openbare Dalton Basisschool Pieterskerkhof, de schop ter hand nemen om dit karwei te klaren. De school aan het Pieterskerkhof ligt schuin tegenover het Hieronymusplantsoen. Wim Horst, van Stadsbedrijven gemeente Utrecht, zal rond de boomplanting een gastles verzorgen voor de leerlingen.

Pinus
De Pinus nigra is een altijd groene ‘zwarte’ den. Op het moment van planten heeft zij nog een hoogte van ca. 150 centimeter, maar de boom kan snel groeien. De keuze voor deze boom past goed in het oorspronkelijke parkontwerp van 1829. Tuinarchitect Jan David Zocher Jr. plantte bewust naaldbomen om ook een aantrekkelijk winterbeeld te creĆ«ren. Naaldbomen zijn bovendien nuttig omdat ze het hele jaar door stikstof, fijnstof en CO2 vangen.

Open Tuinendag Utrecht
De boomplanting is een initiatief van de Open Tuinendag Utrecht en is een jaarlijkse traditie. De negende Open Tuinendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 juni. In en rond de binnenstad zullen meer dan vijftig tuinen worden opengesteld voor het publiek, waaronder een aantal tuinen die dit jaar voor de eerste keer meedoen.

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl
Volg ons ook op twitter @OpenTuinUtrecht en www.facebook.com/opentuinendagutrecht