Negende Open Tuinendag Utrecht: 29 juni 2019

Op zaterdag 29 juni 2019 vindt de negende Open Tuinendag Utrecht plaats. Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verassende staaltjes tuinarchitectuur. Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur, of  tuinen met beelden en vijvers.
De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn.

De Tuinen
Het is ieder jaar weer een grote uitdaging om nieuwe tuinen toe te voegen, maar ook voor het komende jaar hebben wij weer een aantal nieuwe pareltjes ontdekt die we graag in het programma zouden betrekken. Nieuw in 2018 was de deelname van een aantal tuinen aan de Maliebaan. Vanwege de grote belangstelling willen we ook komend jaar proberen enkele tuinen aan de Maliebaan open te stellen. Tijdens deze dag worden ongeveer 50 bezienswaardige tuinen opengesteld.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 030 – 2360004 of via infovvv@utrechtmarketing.nl. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.