Vierde Open Tuinendag Utrecht op zaterdag 28 juni 2014

Op zaterdag 28 juni a.s. vindt de vierde Open Tuinendag Utrecht plaats. Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verassende staaltjes tuinarchitectuur.

Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur, of tuinen met beelden en vijvers. Tijdens deze dag worden ongeveer 40 bezienswaardige tuinen opengesteld.
De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. Nieuw in 2014 is de verbinding van een thema aan de Open Tuinendag. Het thema voor komend jaar is: ‘Tuinornamenten’. Hierbij geven wij extra aandacht aan beelden, fonteinen, priëlen, bijzondere bouwwerken en andere zaken die de tuinen een meerwaarde geven.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 0900 – 128 87 32 of via infovvv@toerisme-utrecht.nl. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.

Informatie
Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl

Open Tuinendag Utrecht
p/a Hooghiemstraplein 102
3514 AX Utrecht
t. 030-2769174
email: info@opentuinendagutrecht.nl