Start voorverkoop passe-partouts 2015

Vijfde Open Tuinendag Utrecht

Start voorverkoop passe-partouts

Op zaterdag 27 juni a.s. vindt de vijfde editie van de Open Tuinendag Utrecht plaats, dit jaar met een Frans tintje. Meer dan 40  bijzondere tuinen en binnenhoven van particulieren, musea en instellingen openen hun poorten voor bezoekers.  De meeste tuinen zijn doorgaans niet toegankelijk. De passe-partouts zijn vanaf donderdag 4 juni a.s. te verkrijgen bij de VVV-Utrecht .

Verborgen achter de muren van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Eenmaal per jaar krijgen belangstellenden de kans om deze bijzondere plekken te bezoeken.

Deze keer zijn meer dan 40 tuinen, pandhoven en binnenterreinen te bezichtigen. Zeven tuinen doen voor de eerste keer mee. Grote tuinen van instellingen, kleine particuliere tuinen, hofjes en pandhoven van kerken en kloosters, tuinen met een sobere aanleg of tuinen met beelden en vijvers:  voor de liefhebber is er veel te zien. Elke tuin is uniek en de binnenterreinen bieden vaak een verrassende blik op de omringende gevels.

Frans tintje

Vanwege de start van de Tour de France – een week later in Utrecht – wordt speciale aandacht geschonken aan tuinen met Franse accenten. Dit kan variëren van een formele tuinaanleg zoals bij de Manschappentuin van Grand Hotel Karel V en de tuin van de Pieterskerk, tot de keuze van beplanting en ornamenten zoals in de tuin van bastion Sterrenburg. Maar ook Franse lekkernijen of een optreden van een chansonnier vallen binnen het thema.

Lustrum programma

Vanwege het lustrum is voor deelnemers een extra programma opgenomen met onder meer een lezing over ‘Tuinen in Frankrijk’, een voordracht van Ingmar Heytze over Utrechtse stadstuinen en een klassiek concert.  De Oude Hortus van het Universiteitsmuseum biedt een avondopening aan met rondleidingen en een (facultatief) lounge- en dinerarrangement.

Passe-partout

De deelnemende tuinen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van de locaties en een plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 0900 – 128 87 32  of via infovvv@toerisme-utrecht.nl. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.

Bezoekers kunnen op  de dag zelf een passe-partout kopen bij de VVV-Utrecht, Museum Catharijneconvent en Grand Hotel Karel V.

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op de geheel vernieuwde website www.opentuinendagutrecht.nl
Volg ons ook op twitter @OpenTuinUtrecht en www.facebook/opentuinendagutrecht.nl