Start voorverkoop passe-partouts 2013

Op zaterdag 29 juni a.s. vindt de derde Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit jaar zijn meer dan veertig bezienswaardige tuinen van particulieren, musea en andere instellingen te bezoeken. Voor het eerst doen ook tuinen in de noordelijke binnenstad mee. De passe-partouts zijn vanaf donderdag 6 juni a.s. te verkrijgen bij de VVV-Utrecht .

Achter de poorten en tussen de huizen van de historische binnenstad van Utrecht liggen tientallen stads- en binnentuinen verborgen: groene oases van rust met een vaak verrassende inrichting.
De derde Open Tuinendag Utrecht biedt een unieke mogelijkheid om deze doorgaans niet toegankelijke tuinen te bezoeken en ervan te genieten. Of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, om tuinen met een sobere aanleg of tuinen met beelden en vijvers: alle tuinen ademen een eigen sfeer en bieden vaak een verrassende blik op de historische gevels.

Nieuwe tuinen
Onder de meer dan veertig deelnemende tuinen zijn er dit jaar een groot aantal die voor het eerst meedoen. Deze liggen vooral in de noordelijke binnenstad. Hieronder zijn de bijzondere stadstuinen van Achter St. Pieter 4 en Janskerkhof 16 en de tuinen op het binnenterrein van de universiteitspanden Drift 21-27. Deze tuinen zijn onlangs deels opnieuw ingericht.
Oude succesnummers, zoals de barokke tuin van Zuilenstraat 5, de tuinen van Mariastraat 13 en de Pieterskerk, maar ook de tuin van het oude Gregoriusklooster op Nieuwegracht 20, zullen dit jaar niet ontbreken.

Open Tuinendag Utrecht biedt genoeg om een complete dag in de Domstad door te brengen. De opengestelde tuinen liggen allemaal in de historische binnenstad van Utrecht, op loopafstand van elkaar. Ook zijn diverse tuinen met horeca in het programma opgenomen. Tussen 11.00 en 12.00 uur zal stadsbeiaardier Malgosia Fiebig de dag opfleuren met een speciaal concert op het beroemde Hemony-carillon van de Domtoren.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is vanaf donderdag 6 juni verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 0900 – 128 87 32 (€ 1.30 p.g.) of via infovvv@toerisme-utrecht.nl . Gezien de grote belangstelling van vorig jaar is reserveren aanbevolen.

Bezoekers kunnen op de dag zelf een passe-partout kopen bij de VVV-Utrecht, Museum Catharijneconvent en Grand Hotel Karel V.

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl.
Volg ons ook op twitter @OpenTuinUtrecht.