Tweede Open Tuinendag Utrecht op zaterdag 30 juni 2012

Op zaterdag 30 juni a.s. vindt de tweede Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit jaar zijn liefst 43 bezienswaardige tuinen van particulieren, musea en andere instellingen te bezoeken. Dertien daarvan doen dit jaar voor het eerst mee. Vanaf donderdag 7 juni a.s. start bij de VVV-Utrecht de voorverkoop van de passe-partouts.

Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad van Utrecht ligt een ongekende schat aan stads- en binnentuinen: groene oases van rust en verrassende staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag Utrecht biedt een unieke gelegenheid voor een bezoek aan deze bijzondere tuinen, die gedurende de rest van het jaar in het algemeen niet toegankelijk zijn.

De tuinen
Voor de liefhebber valt er veel te genieten. Of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven van middeleeuwse kerken, tuinen met een sobere architectuur of tuinen met beelden en vijvers.
Een fraai voorbeeld van een formele tuinaanleg is de stijltuin met vijver achter Zuilenstraat 5 en liefhebbers van buxustuinen moeten zeker de hof van de Pieterskerk bekijken. Natuurlijk is ook De Oude Hortus (universiteitstuin) met de plantenkassen en de oude ginkgo biloba te bezoeken. Maar ook de particuliere tuin achter Oudegracht 295 – één van de nieuwe tuinen in het programma – zal de bezoeker bekoren.

Nevenprogramma
Open Tuinendag Utrecht biedt genoeg om een complete dag door te brengen. De opengestelde tuinen liggen allemaal in de historische binnenstad van Utrecht, op loopafstand van elkaar. Bovendien zijn diverse tuinen met horecagelegenheden in het programma opgenomen. In verschillende tuinen worden rondleidingen geven en zijn exposities te bezichtigen. Tussen 11.00 en 12.00 uur geeft de stadsbeiaardier vanaf de Domtoren een carillonconcert met een floraal tintje.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is vanaf donderdag 7 juni verkrijgbaar bij de VVV-Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 0900 – 128 87 32 (€ 1,30 p.g.) of via info@opentuinendagutrecht.nl. Gezien de grote belangstelling vorig jaar wordt reserveren aanbevolen.

Bezoekers kunnen op de dag zelf een passe-partout kopen bij de VVV-Utrecht, Museum Catharijneconvent en Grand Hotel Karel V.

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl.
Volg ons ook op twitter @OpenTuinUtrecht.