Eerste Open Tuinendag Utrecht start met 41 tuinen

Op zaterdag 2 juli 2011 vindt de eerste Open Tuinendag in Utrecht plaats. Verborgen achter de gevels en poorten van de zuidelijke binnenstad bevinden zich de best bewaarde geheimen van Utrecht: oases van rust, groen en (tuin)architectuur. Tijdens dit nieuwe evenement worden 41 bezienswaardige tuinen van particulieren, musea en andere instellingen opengesteld.

De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om eenmalig van bijzondere tuinen te genieten die gedurende de rest van het jaar niet toegankelijk zijn.

De Tuinen
De opengestelde tuinen variëren weliswaar sterk qua grootte, ontwerp en ligging, maar hebben één ding gemeen: ze zijn de moeite van het bekijken waard. Naast tientallen particuliere tuineigenaren, stellen ook musea en kerken hun tuinen open. Zo ontstaat een snoer van ruim veertig locaties die samen een aantrekkelijke route vormen. Ook een aantal horecagelegenheden maakt deel uit van het programma, zodat de bezoeker wandelen, kijken en genieten kan afwisselen met een gezellig terrasje in het groen.

Nevenprogramma
Daarnaast presenteert de Open Tuinendag Utrecht een interessant nevenprogramma. Tussen 11.00 en 12.00 uur geeft stadsbeiaardier Arie Abbenes vanaf de Domtoren een concert waarin bloemen centraal staan. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur is in de Nicolaïkerk beiaard- en orgelmuziek te horen. In de Pandhof van de Dom is de gehele dag de tentoonstelling ‘Historisch Groen’ over het groene verleden van de stad te zien.

Passe-partout
De Open Tuinendag Utrecht is te bezoeken door middel van een passe-partout. Voor € 12,50 per persoon krijgt de bezoeker toegang tot 41 tuinen en gratis toegang tot Museumtuin De Oude Hortus en Museum Catharijneconvent. Het passe-partout is alleen geldig op 2 juli 2011. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute.

Bezoekers kunnen op de dag zelf bij VVV Utrecht, Universiteitsmuseum (Museumtuin De Oude Hortus) en Grand Hotel Karel V een passe-partout kopen. Het passe-partout is ook vooraf te bestellen via: VVV Utrecht op Domplein 9-10, tel.: 0900 – 128 87 32 (€ 1,30 p.g.) of via info@opentuinendagutrecht.nl.