Boomplanting door wethouder Kees Geldof en Hogeschool voor de Kunsten

PERSBERICHT                                                                                     

Een pinus voor Park Paardenveld

Op woensdag 28 maart vindt aan het Paardenveld een bijzondere boomplanting plaats. In het nieuwe park dat hier de singelbocht zal verrijken wordt een pinus strobus, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad. De boom is geschonken door de Hoge School voor de Kunsten, die aan het nieuwe park is gevestigd. 

Op 28 maart om 12.00 uur zullen Kees Geldof, wethouder Openbare Ruimte en Groen, en Désirée Majoor, waarnemend voorzitter van het College van Bestuur van de HKU, gezamenlijk de spade ter hand nemen. De HKU zetelt sinds kort aan de Nieuwekade, grenzend aan Park Paardenveld, en sponsort de boom als bijdrage aan het nieuwe park en als gebaar naar de buurt en de stad.

Een nieuw park
De pinus komt op een beeldbepalende locatie, centraal in Park Paardenveld te staan. Dit park wordt ontwikkeld aan de onlangs herstelde singel. Eind 2017 zijn in het park al vijf grote watercipressen en drie lindes geplant. De zeven meter hoge pinus is een decoratieve wintergroene boom, die past in de filosofie van tuinarchitect Jan David Zocher om ook een aantrekkelijk winterbeeld te creëren.

Langs de singel zijn onlangs verschillende perken rododendrons geplant en als de natuur meewerkt zullen ook de 15.000 door scholieren geplante bloembolletjes in bloei staan. Eind maart zal ook de singelfontein weer in werking worden gezet. Zo krijgen Wijk C en Pijlsweerd er weer een mooie verblijfsruimte bij.

Open Tuinendag Utrecht
De boomplanting is een initiatief van de Open Tuinendag Utrecht en is inmiddels een jaarlijkse traditie. De achtste Open Tuinendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 juni. In en rond de binnenstad zullen meer dan vijftig tuinen worden opengesteld voor het publiek, waaronder zes tuinen die dit jaar voor de eerste keer meedoen.

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl
Volg ons ook op twitter @OpenTuinUtrecht en www.facebook.com/opentuinendagutrecht