Open Tuinendag Utrecht 2019

Op zaterdag 29 juni 2019 vindt de negende Open Tuinendag Utrecht plaats. Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verassende staaltjes tuinarchitectuur. Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur, of  tuinen met beelden en vijvers.

De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. Net buiten de oude binnenstad zijn dit jaar ook weer tuinen opengesteld aan de Maliebaan, waaronder de aaneengesloten tuinen achter de monumentale panden Maliebaan 12 t/m 18.

Nieuwe tuinen
Nieuw is de particuliere tuin achter de eclectische villa aan Maliebaan 7 met berceau, tuinhuis en vijver. Huis en tuin zijn rijksmonument. Ook enkele huizen aan de Nieuwegracht doen dit jaar voor de eerste keer mee, waaronder nummer 159 met een geheel ommuurde achtertuin. Bijzonder is de daktuin bij een appartementencomplex aan het Vredenburgplein; hier, op het dak van Hoog Catharijne, bloeien in de zomer verschillende soorten sedum in een veelkleurig palet. Deze tuin is bovendien interessant vanwege zijn isolerende eigenschappen en bijzondere afwateringssysteem.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 030 – 2360004 of via infovvv@utrechtmarketing.nl. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.