Open Tuinendag en corona

Als ‘kleinschalig buiten evenement’ is de Open Tuinendag niet vergunningsplichtig. Bovendien achten wij de kans op besmettingen eind juni klein, zeker ook gezien het vaccinatieprogramma. Dat neemt niet weg dat we nog steeds rekening moeten houden met het virus en we de nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen. De belangrijkste zijn:

Algemeen
We hebben dit jaar een gelimiteerd aantal passe-partouts beschikbaar en er zijn drie routes langs de tuinen uitgezet om een betere spreiding te bewerkstelligen.

Maximum aantal bezoekers tegelijk per tuin  
Voor de ingang van iedere tuin staat een tafeltje met een mandje met knikkers, hand-gel en daar waar via het huis de tuin betreden wordt een doos met mondkapjes. Bij binnenkomst vragen wij u een knikker uit het mandje te nemen en deze bij vertrek weer terug te leggen. Het kan dus voorkomen, als alle knikkers in gebruik zijn, dat u even moet wachten (er liggen afstandsstrepen voor de ingang). Wij vertrouwen er op dat deze doorloop geen problemen zal veroorzaken.
Wanneer er sprake is van een aparte uitgang (eenrichtingsverkeer) wordt dit systeem niet gehanteerd.

Vrijwilliger
De vrijwilliger bij de ingang ziet erop toe dat het bezoek aan de tuin zonder problemen verloopt. Wij vragen u zijn of haar instructies te volgen.

Algemene coronaregels
– Houd afstand (1.5 meter) en rekening met elkaar
– Draag een mondkapje in de binnenruimtes
– Kinderen onder 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van meerderjarig gezinslid
– Geen groepen groter dan twee personen; gezinnen uitgezonderd
– Gebruik hand-gel bij binnenkomst
– Raak niets aan wat niet aangeraakt hoeft te worden
– Houd er rekening mee dat mogelijk bij een aantal horecalocaties op de route gereserveerd moet worden.

Wanneer alle bezoekers aan de Open Tuinendag Utrecht deze regels in acht nemen kan de dag op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden.

Wij wensen u een mooie en plezierige Open Tuinendag Utrecht 2021!