Open Tuinendag Utrecht 2021

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit groene evenement heeft inmiddels een vaste plek op de agenda verworven en trekt jaarlijks tussen de 1500 en 2000 bezoekers. Afgelopen jaar moest deze dag door Corona worden afgelast. We hebben echter goede hoop dat de Open Tuinendag Utrecht in 2021 – met de nodige veiligheidsmaatregelen – wel doorgang kan vinden.  

De Open Tuinendag geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om te genieten van bijzondere stadstuinen die de rest van het jaar gewoonlijk niet toegankelijk zijn. In Utrecht hopen we komend jaar zo’n 50 bezienswaardige tuinen open te stellen. Uiteraard zal van deze lustrumeditie een extra mooie dag worden gemaakt. Zo pakken we de voorbereidingen voor de tentoonstelling ‘Historisch Groen in Utrecht’ weer op en hopen we enkele concerten te kunnen aanbieden.

Corona blijft echter een onvoorspelbare factor. We zullen met alle mogelijke scenario’s rekening houden om de dag zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo zullen we met een gelimiteerd aantal bezoekers per tuin gaan werken en met slimme routings om de bezoekers beter te kunnen spreiden. Uiteraard handhaven we de geldende coronamaatregelen als 1,5 meter afstand, het gebruik van handgel etc.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 030 – 2360004 of via infovvv@utrechtmarketing.nl.  Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.

Informatie
Meer (actuele) informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl Volg ons ook op twitter @OpenTuinUtrecht,  www.facebook/opentuinendagutrecht.nl en Instagram (opentuinendagutrecht).