Zaterdag 1 juli: twaalfde Open Tuinendag Utrecht 2023

Je ziet ze meestal niet, maar in de Utrechtse binnenstad liggen tientallen, vaak bijzondere tuinen, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn. Op zaterdag 1 juli vindt de twaalfde Open Tuinendag Utrecht plaats en openen meer dan vijftig particuliere tuinen hun poorten voor het publiek.

Verborgen achter gevels en poorten in en rond de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Van groot tot klein en sober tot uitbundig: alle tuinen zijn uniek en bieden een verrassende blik op de omringende bebouwing. De Open Tuinendag is een unieke gelegenheid om te genieten van deze bijzondere tuinen, die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10:00 en 17:00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Net als vorig jaar zijn er drie looproutes uitgezet langs de tuinen. Een passe-partout kost € 15,00 per persoon en is vanaf begin mei verkrijgbaar in de Utrecht-winkel/VVV aan het Domplein 9 of te koop via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl