Open Tuinendag Utrecht 2021

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit groene evenement heeft inmiddels een vaste plek op de agenda verworven en trekt jaarlijks tussen de 1500 en 1800 bezoekers. Uiteraard zal deze lustrumeditie een extra feestelijk tintje krijgen.

Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur.
Iedere tuin heeft  een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur, of  tuinen met beelden en vijvers. Tijdens deze dag worden ongeveer 50 bezienswaardige tuinen opengesteld.
De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 030 – 2360004 of via infovvv@utrechtmarketing.nl.  Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.

Informatie
Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl Volg ons ook op twitter @OpenTuinUtrecht,  www.facebook/opentuinendagutrecht.nl en Instagram (opentuinendagutrecht).