In de media

Open Tuinendag 2023

Dat de Open Tuinendag Utrecht nadert, wordt ook door de pers opgemerkt. Lokale en nationale media besteden op verschillende manieren aandacht aan dit groene evenement. Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van diverse persberichten waarin wordt geschreven of gesproken over Open Tuinendag Utrecht.

De Open Tuinendag Utrecht is in De Telegraaf van 9 juni onder de aandacht gebracht. Ben Martens, tuineigenaar van de Plompetorengracht 22, werd geïnterviewd en sprak over zijn passie voor tuinen en de mogelijkheid om zijn tuin – en vele andere – te bezoeken tijdens de Open Tuinendag op 1 juli:

In het tijdschrift Monumentaal (nr.2, 2023) is een kleurrijk artikel geschreven over de aanstaande Open Tuinendag. In het artikel zijn een aantal deelnemende tuinen uitgelicht, voorzien van tekst en afbeeldingen. Hieronder is het artikel opgenomen:

Tijdens de feestelijke aftrap van de Open Tuinendag op woensdag 12 april hebben minister Christianne van der Wal en wethouder Susanne Schilderman in Lepelenburg een moeraseik geplant. Minister Van der Wal schreef daar het volgende bericht over:

In de uitzending van U-Nieuws van 12 april werd een reportage gemaakt (die vanaf 05.22 begint) over het planten van de boom en ook bij Radio M Aan Tafel werd de start van Open Tuinendag Utrecht besproken. Fragmenten uit de uitzending beginnen op de de minuten 9.20, 14.35 en 22.26.

De boomplanting werd ook beschreven in een artikel van RTV Utrecht van 12 april en ook in De Telegraaf van 13 april is een stuk gewijd aan de aftrap van dit groene evenement:

Ook in het Algemeen Dagblad is de boomplanting ter ere van de Open Tuinendag Utrecht beschreven. Het linker artikel dateert van 6 april, waarin de planting werd aangekondigd. In het bericht van 13 april (op rechts) staat beschreven hoe de Moereiseik op 12 april is geplant.